Despre „aşa sunt eu” şi ce spune chestia asta despre tine

Trecem printr-o perioadă în care ţi se spune la fiecare pas să fii bine cu tine, să nu te raportezi la nimeni şi la nimic şi pur şi simplu să te simţi bine în pielea ta. Foarte optimist şi util, într-o lume cu standarde absurde uneori, nu contest acest aspect, dar cred că mai e o perspectivă importantă aici, ignorată de multe ori.

Am început să aud expresia asta – aşa sunt eu – în tot felul de situaţii în care transmite mai degrabă plafonare decât împăcare cu sinele:

Aşa sunt eu, coleric(ă)!
Aşa sunt eu, impulsiv(ă)!
Aşa sunt eu, mai nebun(ă)!
Aşa sunt eu, mai de la ţară (peiorativ)!

Dacă le luăm pe rând, primele trei se rezolvă la psiholog, iar ultima se rezolvă cu nişte cărţi citite, aşa că mi se pare un pic ciudat să tot zici că aşa eşti tu şi să nu faci nimic în privinţa asta, oricât de fericit(ă) ai fi cu tine. Ar avea la fel de mult sens şi afirmaţia de mai jos:

Aşa sunt eu, murdar(ă) la gură!

E ok şi să nu vrei să faci nimic în privinţa asta, până la urmă fiecare îşi pune ce limite vrea şi când vrea, eu zic doar că se poate vedea şi simţi urât când o spui, în funcţie de context, mai ales când în general vrei să transmiţi că evoluezi şi că eşti foarte tare.

Publicat de

Alexandru Negrea

General Manager şi trainer la Social Smarts, platformă de cursuri intensive pentru dezvoltarea abilităţilor sociale.

2 comentarii la „Despre „aşa sunt eu” şi ce spune chestia asta despre tine”

  1. Timiditatea nu te încurcă decât pe tine, într-un context social, deci nu se încadrează în articol, dar poate fi rezolvată și asta dacă vorbești cu cineva priceput, având în vedere că are legătură cu încrederea în sine

Comentariile sunt închise.