(P) LIVE – Ce aduce nou Bitdefender 2017


Ieri am fost în vizită la Bitdefender, să povestim despre noua suită – Bitdefender 2017 – partenerul de discuții fiind Liviu Arsene, specialistul lor în securitate cibernetică.

Și ne-am întins la vorbă, am povestit despre securitate pe mobil, pe desktop/laptop, despre ransomware și multe altele, dar să le luăm pe rând:

Riscuri pentru posesorii de telefoane inteligente

1. Aplicații periculoase, cărora le oferim acces la fișierele și informațiile din telefon încă din faza de instalare, de multe ori fără să ne dăm seama.

2. Atacurile de tip ransomware, care înseamnă că, tot printr-o aplicație, accesul la propiul telefon e restricționat și ești pus să plătești o răscumpărare în schimbul deblocării.

3. SMS Sending Trojans, aplicații care după instalarea pe telefon trimit sms-uri către numere cu suprataxă, urmând să plătim sume mari când vine factura de la operator.

Toată discuția e în LIVE-ul de mai jos, de la 2:45.

Funcționalități noi în Bitdefender 2017

1. Asistentul de securitate Wi-Fi, care te avertizează atunci când conexiunea wireless prezintă riscuri, din mai multe puncte de vedere. Chestia asta e utilă, mai ales când te conectezi fără parolă la un Wi-Fi public.

2. Protecție avansată ransomware. Mai exact, pentru acel tip de ransomware care criptează fișierele de pe disc, Bitdefender 2017 îți oferă posibilitatea să creezi directoare securizate pentru fișierele importante.

Bineînțeles discuția e foarte complexă, pentru că sunt multe perspective și situatii distincte, așa că vă recomand să urmăriți în întregime materialul de mai jos. Be safe!

#CyberSecMonth Urmează-ți pasiunile, în siguranță.

#FacebookLive: Aflați de la Alexandru Negrea & Liviu Arsene cum să vă păstrați dispozitivele în siguranță cu #Bitdefender2017.

Posted by Bitdefender Romania on Wednesday, October 26, 2016

Alexandru Negrea

Alexandru Negrea

General Manager şi trainer la Social Smarts, platformă de cursuri intensive pentru dezvoltarea abilităţilor sociale.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

3 Comments

Comments are closed.