(P) Chivas revine cu proiectul The Venture pentru antreprenoriat social


Pentru al doilea an consecutiv, Chivas dă startul competiţiei internaţionale pentru antreprenoriat social The Venture, startup-urile din România având din nou oportunitatea de a primi finanţări de până la un milion de dolari.

Când şi cum se întâmplă

Perioada locală de înscrieri a început deja şi se încheie la 30 octombrie 2016 (înscrierile se fac aici). După asta urmează o selecţie a celor mai bune 10 înscrieri, iar pe 23 noiembrie se întâmplă un pitch local, în cadrul căruia cei 10 antreprenori selectaţi îşi vor prezenta ideile care urmează să schimbe în bine lumea în care trăim.

Cinci dintre ei ajung în finala locală, aici beneficiind atât de un accelerator de business, cât şi de un program de mentorat dezvoltat în colaborare cu Centrul Skoll pentru Antreprenoriat Social de la Universitatea Oxford. Scopul este ca în martie 2017 să avem un câştigător local, care să meargă mai departe în etapa internaţională a proiectului, în competiţie cu antreprenori din alte 31 de ţări.

Cine poate participa

Orice afacere cu venituri anuale mai mici de 1.500.000 de dolari și aflată într-unul dintre stadiile Discovery, Start-up sau Growth stage.

Juriul local

– George Buhnici, realizator ilikeIT, emisiune TV săptămânală care prezintă noutăți din tehnologie, și Owner Cavaleria.ro, un proiect inovator pe piața de publishing din România;

– Marius Ghenea, expert în domeniul antreprenoriatului și cel care a pus bazele companiilor Flamingo și FIT Distribution, fiind în prezent coordonatorul investițiilor unor fonduri de Venture Capital ale 3TS Capital Partners pentru Europa Centrala și de Est;

– Cristian China Birta, antreprenor online, consultant și blogger pe www.cristianchinabirta.ro, fiind totodată Managing Partner la Kooperativa 2.0, o agenție specializată în blogging. Kooperativa este un business care s-a născut din pasiune pentru social media și domeniul 2.0;

– Tudor Furir, Directorul General al Pernod Ricard România și Republica Moldova, fiind considerat unul dintre cei mai experimentați executivi români și având o experiență de peste 20 de ani în cadrul unor companii renumite precum Coca Cola, Mars și, din 2005, Pernod Ricard.

Câştigătorul de anul trecut

SafeDrive, aplicația mobilă care diminuează numărul accidentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan, a reprezentat România în finala globală a competiției în 2015. SafeDrive a ajuns până în sferturile de finală The Venture, iar finanțarea totală primită în etapa globală se ridică la 10,177$.

Înscrie-te acum în competiţia The Venture

Alexandru Negrea

Alexandru Negrea

General Manager şi trainer la Social Smarts, platformă de cursuri intensive pentru dezvoltarea abilităţilor sociale.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

1 Comment

Comments are closed.