(P) Pentru părinți: Cum să vă protejați copiii pe internet (+ concurs)


Săptămâna trecută discutam pe Facebook despre un studiu pe subiectul minorilor care accesează site-uri cu conținut pornografic, desfășurat de Bitdefender.

Am spus-o și într-un interviu ulterior, o spun și aici, problema nu e că există astfel de site-uri, internetul este și trebuie să rămână în continuare liber, problema e că mulți dintre acești copii nu primesc o educație corespunzătoare în materie de tehnologie. La școală nu se întâmplă, abia dacă au manuale, iar acasă cu atât mai puțin, părinții nu sunt pregătiți să ofere astfel de informații.

Ce este un modul de control parental

Cea mai la îndemână soluție la problema asta este un modul de control parental, care te ajută să monitorizezi toată activitatea de pe calulatorul/tableta/telefonul copilului, precum și să îi limitezi accesul la anumite site-uri cu conținut nepotrivit pentru vârsta lui. Iar recomandarea mea merge către Bitdefender Total Security, produsul de securitate pe care îl folosesc de ani de zile.

Quick fact
În momentul ăsta poți beneficia de o promoție serioasă la produsele din gama Bitdefender, accesând acest link

Câteva dintre funcționalitățile de care aminteam mai sus:

1. Monitorizare a activității pe rețelele sociale – cereri de prietenie, comentarii, poze primite/trimise, schimbări ale setărilor de privacy.

2. Rapoarte de navigare – toate site-urile accesate, toate încercările de accesare ale unor site-uri, blocarea automată a site-urilor cu amenințări de tip malware.

3. Monitorizare a telefonului mobil – raportare a conversațiilor voce și sms, blocarea anumitor numere de telefon, blocarea unor aplicații periculoase.

Mai multe detalii aici.

Câștigă un cod de activare Bitdefender Total Security

Acest articol face parte dintr-o colaborare lungă cu Bitdefender, așa că am la dispoziție 5 coduri de activare pentru voi. Pentru a participa trebuie să lăsati un comentariu mai jos și să ne povestiți cum vă protejați copilul pe internet. Câștigătorii vor fi anunțați vineri, 7 octombrie 2016 și vor fi notificați prin email. Succes!

Alexandru Negrea

Alexandru Negrea

General Manager şi trainer la Social Smarts, platformă de cursuri intensive pentru dezvoltarea abilităţilor sociale.

 • Twitter
 • Facebook
 • LinkedIn

10 Comments

 • Bitdefender parental control + parental control din Win10 = Love

 • Foarte util pentru protejarea copiilor. Chiar m-am lovit de o situație neplăcută, atunci când unui copil care-mi era foarte drag îi apăruseră în pagina de Facebook postări cu tentă sexuală, trimise de o aplicație instalată de el în urmă cu ceva timp, fără a verifica cu atenție permisiunile acordate acelei aplicații. Controlul parental ar trebui să devină ceva obișnuit, la fel cum e controlul temelor sau al petrecerii timpului liber pentru toți părinții și copiii.

 • […] Pentru părinți: Cum să vă protejați copiii pe internet. […]

 • Oricat de multe masuri de protectie am lua cred ca in curand ne apropiem de generatia „zerro privacy”!

 • Folosim BitDefender de mai multi ani și controlul parental este eficient, dar ne mai plimbam oricum pe lângă copii și supraveghem ce vad, mai ales pe Youtube.

 • Desi nu am inca un copil, m-am gandit si la o astfel de situatie.

  Personal folosesc AdBlockerPlus pentru a evita toate anunturile, care marea majoritate sunt spam sau te invata cum sa iti maresti sau cum sa iti micsorezi chestii.
  De la Bitdefender folosesc TrafficLight pentru a scana toate websiteurile pe care le accesez, asta pe langa solutia antivirus.

  Nu am folosit pana acum controlul parental, insa deja m-am gandit la o serie de siteuri pe care as vrea sa le blochez.

  Interesanta initiativa Bitdefender

 • Util pentru orice vârstă. Îți trebuie puțină pricepere să îl configurez cum trebuie!

 • Ii setezi copilului proxy si ii dai acces doar la ce vrei tu. Momentan mi se pare cea mai safe si ieftina solutie care se poate implementa de orice parinte, care in loc sa stea 2 ore pe ‘feisbuc’ citeste un how to. Astfel poti vedea si ce alte site-uri si-a dorit copilul sa acceseze si la ce ore era online. In plus putini copii stiu sa dezactiveze un proxy si nici nu esti limitat la o aplicatie sau la un anume device , etc.

 • In mod normal cand ai copilul mic, esti atent ce informatii cauta pe net astfel incat sa cunosti cat de „periculoase”pot fi cautarile sale, pentru a nu avea surprize…
  Daca este adolescent, deja lucrurile se schimba si incercarea de protejare este mai complicata, pentru ca ei se adapteaza la „barierele impuse de parinti.
  Cred ca cel mai bine este discutia cu ei si incercarea de a primi explicatii pertinente la ceea ce vor sa afle si prezenta increderii in cadrul familiei intre generatii, este hotarator.
  Oricum trebuie sa „veghem”din umbra la tot materialul ce este postat sau primit de copil si acest lucru facut intr-un mod incognito, pentru rezultate cat mai bune.

 • poate mai pica ceva:) imi protejez copiii in primul rand vorbind cu ei si spunandu-le ce e bine sa faca, unde sa nu dea click, pentru ca nu au nevoie de nici un driver video sau orice, cum sa foloseasca retele de socializare inerente(grupuri la scoala) Calculatoarele au si filtru parental, folosim si adblockere. Recomand cu caldura Bitdefenderul pentru cele de mai sus, filtru parental si siguranta navigarii, plus vaccinarile contra programelor de rascumparare:)

Comments are closed.