SOWAT – apă potabilă cu costuri minime


Steve Jobs spunea într-un interviu că momentul în care îți dai seama că toate lucrurile din jurul tău sunt făcute de oameni ca tine este decisiv pentru ce urmează să faci în viața asta. Și avea dreptate, iar dovada că mulți oameni funcționează exact așa este SOWAT, afacerea cu impact social care a câștigat etapa locală a competiției The Venture.

Statisticile arată că sunt în jur de 500 de milioane de oameni care NU au acces la apă potabilă în lume, așa că problemele noastre de la oraș sunt un pic irelevante în contextul ăsta. Dintre aceștia, aproape 2 milioane mor în fiecare an din acest motiv.

Prin urmare, oamenii de la SOWAT au construit un filtru care transformă apa dulce în apă potabilă și care poate susține comunităti de 500 până la 5000 de persoane cu costuri minime (în bani românești cam 20 de bani / persoană / lună).

Iar acum, pentru că au câștigat finala locală The Venture, vor merge cu proiectul lor la Londra (accelerator de business la Oxford), după care la Los Angeles (pitch-ul final unde pot câstiga finanțare de până la 1 milion de dolari.

Nu e ușor, vor concura cu alți 29 de antreprenori la fel de hotărâți din toată lumea, dar vă anunț în caz că se întâmplă. Succes!

Alexandru Negrea

Alexandru Negrea

General Manager şi trainer la Social Smarts, platformă de cursuri intensive pentru dezvoltarea abilităţilor sociale.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

3 Comments

Comments are closed.