Despre Alexandru Negrea

Cine sunt

Am 35 de ani şi sunt pe net din 1999. Îmi plac toate obiectele al căror nume începe cu smart, îmi place să urc pe munți și colecționez diverse obiecte (ceasuri de mână, bricege swiss army). Îmi place să călătoresc relaxat, fără listă cu obiective turistice de bifat.

Nu cred în normele sociale din moşi-strămoşi, mi se pare că cele mai multe dintre ele sunt depăşite complet de vremurile în care trăim, dar cred în diplomaţie şi eleganţă, atât personal cât şi profesional.

Facebook | Linkedin | Instagram

Ce fac

În 2006 am început să scriu pe acest blog personal, când fenomenul nu era foarte cunoscut în România (în .ro erau maxim 30 de bloguri la vremea aia). Activitatea de blogger m-a recomandat, la sfârşitul anului 2010, pentru un job de Social Media Manager la Banca Comercială Română, urmând ca în martie 2013 să trec în agenţie – am coordonat un departament de Facebook Marketing în cadrul Spada.

În 2015 am renunțat la job și am înființat Social Smarts, companie de cursuri și consultanță pe teme de marketing și comunicare în social media. Țineam cursuri de câțiva ani deja, a fost o dezvoltare naturală pe direcția asta.

În 2020 am depășit pragul de 1500 de absolvenți ai cursurilor pe care le organizez periodic în București și Cluj. În 2018 am primit premiul de excelență pentru educație în marcom, din partea IAA România (mulțumesc pentru încredere)

În 2019 gama de servicii oferite de Social Smarts este formată din cursuri publice, cursuri interne și consultanță strategică, toate destinate companiilor care își doresc să comunice mai eficient în social media.

Cum mă poţi contacta

Sunt disponibil oricând la alex@socialsmarts.ro. Stabilim o întâlnire, bem o cafea și vedem dacă găsim o formă de colaborare.

Recomandări

Dacă vrei să înveți mai multe despre Facebook, Alex e omul cu care trebuie să vorbești. E persoana cu care discut eu când am nevoie să știu ultimele modificări din platformă (și lucrurile se schimbă foarte des în ultima vreme). Chiar dacă știu bine ce se întâmplă pe Facebook, prefer să îmi trimit prietenii la cursurile lui Alex, pentru că informația e structurată, clar prezentată, rezultatele fiind mai bune decât dacă aș sta eu o oră să încerc să povestesc cuiva ce și cum – Bobby Voicu (Co-founder, Mavenhut)

Alex este unul dintre primii bloggeri români care au mizat pe dezvoltarea social media. Atent la detaliile din domeniu și implicat în dezvoltarea efectivă a blogurilor, a reușit încă din primii ani ai blogging-ului în România să își facă cunoscut numele. Trecerea de la freelancer la social media manager l-a determinat să aprofundeze și mai mult întregul fenomen al social media, fiind azi unul din partizanii Facebook în România – Cristian Manafu (consultant Social Media)

Dacă este un om care e mereu cu un pas înaintea celorlalți la noutățile în social media acesta este Alexandu Negrea. Însă nu viteza îl recomandă, deși acesta e un mare atu în epoca digitală, cu cunoașterea detaliată a tuturor aspectelor legate de mediile pe care le propovăduiește. Online-ul nu este un mediu facil și, în relația cu acesta, bagajul de know-how pe care Alex îl aduce poate fi extrem de util oricărei companii care dorește să facă lucrurile cum trebuie – Bogdana Butnar (Head of Strategy, Poke London)