Uber ca Uber, dar stai să-l cunoşti pe Alfred

Zilele trecute vorbeam cu un taximetrist despre Uber, iar omul ăsta era şocat că oamenii preferă să plătească un tarif mai mare, decât să meargă cu un taxi. Explicaţiile mele despre tarif sau despre calitatea serviciilor au fost în van, valorile lui erau de piatră – cum poţi să nu alegi varianta mai ieftină?

Sunt două direcţii pe care poţi merge în servicii în general. Prima e să intri într-un război orb al preţurilor, ţintind oamenii precum taximetristul meu, iar a doua e să le oferi oamenilor experienţe plăcute, caz în care preţul devine irelevant până la o limită (în anii ăştia, în care experienţele plăcute primesc SHARE, mi se pare că asta e cea mai bună variantă).

Tot zilele trecute l-am descoperit pe Alfred, un fel de asistent personal care îţi preia toate activităţile de care nu prea ai chef (curăţenie/menaj, plătit facturi, cumpărături, bagaje, spălătorie, corespondenţă), în baza unui abonament lunar.

E vorba despre un start-up, care activează momentan doar în New York, Brooklyn şi Boston, pus la cale de două tipe simpatice, care merge tot pe ideea UBER – extra work pentru oameni care vor să presteze nişte servicii de calitate în schimbul unui comision. Şi toată treaba se rezolvă prin intermediul unei aplicaţii pentru mobil, unde alegi ce cumpărături vrei, ce alte nevoi mai ai şi la ce oră ajungi acasă.

Preţurile încep de la 15$/săptămână, pentru chestii de bază (o vizită pe săptămână) şi ajunge până la 42$/săptămână pentru full service (sau chiar un preţ personalizat dacă ai cerinţe speciale).

Aţi folosi un astfel de serviciu? Că mie mi se pare o idee foarte bună şi sper să o vedem implementată în curând şi în Europa/România.

Publicat de

Alexandru Negrea

Fondator și trainer la Social Smarts, platformă de cursuri intensive pentru dezvoltarea abilităţilor sociale.

10 comentarii la „Uber ca Uber, dar stai să-l cunoşti pe Alfred”

 1. Uber, cursa Aviatorilor- Expozitiei, 6 lei.
  Taxi, azi, acelasi traseu. 5.5 lei – ii dau 10 lei si ii spun ca astept restul: „Ah, pai nu am. Sunteti prima cursa”.
  Deci care e mai scump? :))

 2. Asta încercam să-i explic şi eu, dar tot insista pe chestia aia cu tariful care creşte, că dacă ai de mers la ore de vârf nu e convenabil. Mă rog, îşi apăra şi el nevoile

 3. tare chestia cu Alfred, si sincer as folosi 🙂 deci sa o faca cineva si la noi!

  cat despre Uber, sper sa se inmulteasca masinile ca m-am saturat sa vad 2.7x la 6pm :))

 4. As avea o problema daca as cumpara si servicii pentru menaj/curatenie. Parca nu as baga in casa pe oricine; insa in principiu cred ca e un serviciu care se va vinde. Deja exista replica pe partea turistica – in schimbul unui comision ti se cumpara bilete de vacanta.

 5. La noi timpul parca sta pe loc! Au trecut aproape 2 ani de la postarea tau.Tot mai multe persoane folosesc Uber si in continuarea taximetristii sunt incapabili sa inteleaga de ce preferam sa dam mai mult la Uber in loc sa mergem cu ei.
  Dupa cateva discutii aprinse cu niste taximetristi pe aceasta tema si multe injuraturi, evit pe cat posibil sa mai apelez la serviciile lor.
  Cat despre Alfred, pe mine ma incanta ideea asta.

Comentariile sunt închise.