Primesc des întrebări legate de dezvoltarea personală. Ce ar trebui să fac? Pe cine ar trebui să ascult? De ce sunt atât de mulți șarlatani în acest domeniu și cum îi pot evita?
Există o singură regulă în dezvoltarea personală, pe care nimeni nu o poate contrazice și care funcționează de fiecare dată. Citește cărți! Atât și nimic mai mult.
Citind o să înțelegi ce e de făcut și care e momentul potrivit pentru a trece la următorul nivel, atât profesional cât și personal. Cititul și învățatul implicit te provoacă să faci lucruri, îți vin idei, ești dispus să-ți asumi riscuri, cititul te trezește.
Șarlatanii menționați mai sus se bazează pe lipsa ta de informații și folosesc expresii bombastice ca să-ți ofere scurtături. Adevărul e că nu există scurtături. Mă rog, poți încerca să jefuiești o bancă, aia e o scurtătură, dar nu cred că e cazul.
Sigur, putem dezvolta treaba asta cu cititul. Ce să citesc? Cât să citesc? Care sunt cărțile bune? Trebuie să citesc chiar în fiecare zi?
Din experiența mea, e bine să citești orice îți pică în mână, cât de des poți, dar să te concentrezi pe cărți despre domeniul de care ești pasionat. Și nu uita de cărțile despre vânzări – e foarte important să știi să-ți vinzi abilitățile, sunt o grămadă de oameni deștepți care mor de foame pe lumea asta.
A, da, ciupercile. Dacă îți plac, poți încerca niște ciuperci umplute în timp ce citești, ai aici o rețetă bună.
foto via Shutterstock
:))) Ma tot intrebam „unde e legatura dintre dezolvatare si ciuperci”, am gasit-o, era la final!
e, na… E mai ușor să pui o întrebare și să primești soluția în 2 secunde de cât să pierzi sile citind cărți… nu știi că românii după ce că sunt leneși, le vor pe toate de-a gata?
Este adevarat ca acum oricine face dezvoltare personala cu tine, folosind X, cu conditia sa platesti acel X (meditatie, dans, dat pe role, etc.)
De ce nu si ciuperci? 🙂 (PS: foarte bun titlul articolului)