Tu îţi foloseşti telefonul mobil în timp ce conduci?


Sunt pro tehnologie fără nicio urmă de îndoială, dar există un aspect care mă deranjează – folosirea telefonului mobil, fără handsfree, în timpul şofatului. Sunt sigur că, dacă eşti şofer şi citeşti acest articol, te regăseşti în această situaţie (din ce în ce mai des) şi înţeleg cât de greu e să nu o faci, pe bune, suntem cu toţii dependenţi de notificări în anii ăştia, dar mi-e clar, în acelaşi timp, că ar fi bine să ne gândim mai des la riscuri.

safedrive

Prin urmare, astăzi vă recomnd SafeDrive, aplicaţie care descurajează folosirea telefonului mobil în timpul şofatului, transformând minutele în care nu verifici obsesiv reţelele sociale în puncte care înseamnă reduceri la cumpărături (există o reţea de magazine partenere SafeDrive, printre care se numără WorldClass, MOL, WatchShop, Uber, F64, Red Angus, evoMAG, Bitdefender şi alţii).

Un pic mai detaliat, când viteza ta de deplasare trece de 10km/h, aplicaţia începe să înregistreze timpul în care nu-ţi foloseşti telefonul mobil. E un fel de joc, pentru că ai acces la recordurile stabilite de ceilalţi utilizatori şi eşti încurajat constant să depăşeşti cei mai buni timpi. La fel, îţi poţi provoca prietenii să-ţi depăşească recordurile.

Tot SafeDrive a câştigat şi etapa locală a proiectului Chivas – The Venture, despre care am mai scris pe blog, aşa că fondatorii vor merge mai departe în etapa globală, alături de alte 19 afaceri câştigătoare din ţări de pe tot globul, unde premiile ajung la un milion de dolari.

În cadrul etapei locale a existat şi un premiu de popularitate, desemnat pe baza voturilor publicului, câştigătorul acestuia fiind Bookster – prima bibliotecă pentru companii din România. De fapt biblioteca este pentru angajaţii companiilor, iar ideea e una foarte tare – vă invit să aflaţi aici toate detaliile.

foto via Shutterstock

Alexandru Negrea

Alexandru Negrea

General Manager şi trainer la Social Smarts, platformă de cursuri intensive pentru dezvoltarea abilităţilor sociale.

 • Twitter
 • Facebook
 • LinkedIn

12 Comments

 • Problema cu aplicația asta este că, atunci când e activă, nu ai acces la google maps sau la waze. Sau cel puțin eu, când am folosi-o, n-am descoperit cum să faci să meargă waze cu aplicația activă.

 • Deci nu poti folosi telefonul ca GPS, la asta te referi? Ar fi trist pentru ei să nu se fi gândit la asta.

 • poate nu m-am descurcat eu. cert e că, atunci când o pornești, se activează ecranul ăla de protecție și nu mai poți porni / vedea waze (sau gmaps)

 • Adica daca nu e autocontrol e SafeDrive. Asta ca sa vedem cat de „smecheri” suntem!

 • Am citit un articol despre o intamplare extrem de stupida petrecuta in SUA: un domn a produs un accident, cand politia a ajuns la locul accidentului, conducatorul era cu pantalonii „in vine” si pe smartphone era incarcat un site de „relaxare”. Cat de nebun sa fii? Destul de nebun!

 • Deci are si site-uri din Romania? Hmm… cred ca o sa-l iau sa-l incerc…

 • Din curiozitate, am acces la recordurile altora in timp ce conduc cu mai mult de 10 Km/h poate chiar 130 Km/h ?

 • Daca suna telefonul poti raspunde la el? Gen sa vorbesti la el cu handsfree.

  In plus, daca eu sunt in taxi, dar pe scaunul din dreapta, si am aplicatia asta, voi fi impiedicat sa folosesc telefonul?

  Desi intentia e buna si sunt de acord cu ea, aplicarea ei mi se pare ca lasa de dorit.

 • Oare atunci cand raspund la telefon prin sistemul masinii, conexiunea fiind prin bluetooth, cum se considera? Ca il folosesc sau nu. La notificari foarte rar ma uit, poate la un semafor lung, insa raspund intotdeauna.

 • da e normal atunci cand conduci un autoturism sa vorbesti la telefon daca esti foarte atent la trafic

 • Mi se pare o prostie si o nesabuinta sa folosesti telefonul mobil in timp ce conduci. Daca nu te poti abtine chiar deloc, si vrei cu orice pret sa vorbesti la telefon, cu o suma mica de bani iti poti achizitiona o casca bluetooth sau daca esti singur in masina il poti tine pe clasicul „difuzor” si ai rezolvat problema fara sa fi nevoit sa iei mana de pe volan si sa pui viata ta in pericol cat si a celorlalti participanti in trafic.

 • […] SafeDrive, aplicația mobilă care diminuează numărul accidentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan, a reprezentat România în finala globală a competiției în 2015. SafeDrive a ajuns până în sferturile de finală The Venture, iar finanțarea totală primită în etapa globală se ridică la 10,177$. […]

Comments are closed.