E important să faci o primă impresie bună, adică e bine să fii punctual

Eu cred că, indiferent ce se întâmplă ulterior la o primă întâlnire (în scop personal sau de business), nu vei mai putea recupera avantajul pe care l-ai fi avut dacă ajungeai la timp, în cazul în care întârzii mai mult de câteva minute. Oricum se produce o reacţie ireversibilă undeva în capul meu, încă din primul minut de după ora stabilită.

Am simţit asta când am întârziat la întâlniri. Că a fost un zâmbet fals şi amărui, că a fost o remarcă subtilă legată de punctualitate, că a fost o privire anume, am simţit reacţia aia şi mi-am dat seama că trebuie să reconstruiesc o fundaţie a discuţiei, pe care aş fi avut-o asigurată dacă ajungeam la timp.

Nu e un capăt de lume, deşi sunt cărţi întregi şi sute de articole despre cât de importantă e prima impresie, dar cred că e un detaliu care îţi poate oferi un avantaj competitiv într-o lume în care oamenii întârzie tot mai mult.

Bonus. În oraşele mari traficul e aglomerat de ani de zile, deci nu te ajută cu absolut nimic să spui că ai întârziat din cauza aglomeraţiei. Din contră.

foto via Shutterstock

Publicat de

Alexandru Negrea

Fondator și trainer la Social Smarts, platformă de cursuri intensive pentru dezvoltarea abilităţilor sociale.

Un comentariu la „E important să faci o primă impresie bună, adică e bine să fii punctual”

Comentariile sunt închise.