Remix Mini – The world’s first true Android PC

Pentru că televizoarele deştepte sub 5000 de lei nu m-au încântat niciodată, acum folosesc un dumb TV ieftin cu diagonală mare, conectat la un mini PC cu Windows, ambele cu periferice wireless (boxă, mouse şi tastatură). Când nu mă joc pe Play Station, pe TV rulează videoclipuri, documentare sau diverse seriale de pe mini PC.

Nu ştiam că se poate mai bine şi mai ieftin de atât până am găsit pe Kickstarter proiectul Remix Mini, un PC care rulează Android de data asta, de dimensiunile unui telefon mobil. Sistemul de operare e personalizat şi mimează funcţiile din Windows (bară de start, suport de mouse şi tastatură, ferestre multiple pe acelaşi ecran), iar preţul e ridicol de mic – 30$ (varianta cu 1GB RAM) sau 40$ (varianta cu 2GB RAM).

remix_mini_desktop

Ce mă încântă cel mai mult e accesul la Play Store, care îmi oferă experienţa cu aplicaţiile de pe mobil pe un ecran mult mai mare, conectivitatea (ethernet, wifi, bluetooth şi usb), dar şi dimensiunile reduse, că îl pot lua oriunde cu mine şi îl pot conecta la orice TV cu HDMI. Mi-am comandat varianta cu 2GB RAM, ar trebui să ajungă în octombrie.

Publicat de

Alexandru Negrea

Fondator și trainer la Social Smarts, platformă de cursuri intensive pentru dezvoltarea abilităţilor sociale.

3 comentarii la „Remix Mini – The world’s first true Android PC”

  1. Fain gadgetul! Am un smart tv destul de ieftin si mereu se blocheaza chiar si atunci cand sunt intr-un film, da niste erori ciudate, care dispar dupa ce dau ok dar chestia este destul de enervanta pentru ca apar cam la fiecare film. Deci asa cum spui si in articol nu se merita sa cumperi un smart tv sub 5000 lei.

  2. Ai folosit produsul? Este asa cum te asteptai? As vrea sa imi iau un Mini Pc si am vazut articolul tau. M-ar mai interesa si daca suporta redare UHD. Ms.

  3. Revin zilele astea cu mai multe detalii, dar, pe scurt, sunt mulţumit de Remix. Legat de rezoluţie, suportă H.265 4K@30fps, dar nu m-aş arunca până acolo. Te poţi uita liniştit la filme în 1080p@60fps.

Comentariile sunt închise.